Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Artikelen: Geslaagd Morraruters concours - HSF de Morraruters
Geslaagd Morraruters concours

Vrijdag 21 t/m zondag 23 juli werd het jaarlijkse Morraruters concours georganiseerd. Het wedstrijd terrein lag er strak bij, de vrijwilligers waren druk in actie en de weergoden waren gunstig gestemd. Dus niks hield de leden van de Morraruters tegen om mooie resultaten neer te zetten.

Op vrijdagavond stond de paarden dressuur op het programma. Klaske Jonkman reed met Legandary KJ in beide proeven M2 dressuur naar het hoogste podium met 195,5 en 198 punten. Dit resultaat leverde haar ook een mooie statiedeken op, omdat ze de beste combinatie van de baan waren. Op zaterdagmiddag pakte ze ook nog even een winstpunt erbij met 186 punten. (totaal 5 winstpunten) Japke Haytema startte met  Berkwert’s Wietske ook op vrijdag en zaterdag in de L2 dressuur. In alle vier de proeven pakte ze een winstpunt en op zaterdag won ze met 191,5 punten de 2e prijs. Elske de Jong debuteerde met haar nieuwe paard Origo in de B dressuur en behaalde in beide proeven een winstpunt met 190 en 187 punten.

Zaterdagmorgen waren de pony’s aan zet. De zusjes Sanne en Ilse de Vries kwamen in actie. Sanne behaalde een keurige winstpunt met 181,5 punten met haar pony Guusje in B dressuur. Ilse sprong met haar pony Heart twee foutloze parcoursen in de categorie 70 cm. In het 1e parcours werd ze 3e met een stijl van 74 en in het 2e parcours werd ze 4e met een stijl van 73. Maaike de Jong mocht met haar pony Iemkje een winstpunt bijschrijven in de B dressuur met 186,5 punten. Anna van Middelaar was met haar pony Bram ook in vorm. In beide proeven L1 dressuur pakte ze een winstpunt met 180 en 186 punten.

Op zaterdagmiddag stond het terrein weer gereserveerd voor de paarden dressuur. Cornelia Hobma-Houtsma behaalde met Ewout fan ’t Alddjip in de L2 dressuur in de 1e proef een winstpunt met 183,5 punten en in de 2e proef won ze de 3e prijs met 190,5 punten. Berber de Wit reed met Jarno Z een fijne proef in de Z1 dressuur en met 212,5 punten pakte deze combinatie de 1e winstpunt in deze klasse. Aukje Dijkstra mocht met Hendrik fan ’t Sein (foto) twee winstpunten bijschrijven, in de 1e proef 180,5 en in de 2e proef 186 punten in de B dressuur. Gonnica de Bruin reed met Imagine ook in de winst met 184 punten in de M2 dressuur.

Op zondag werd het concours afgesloten met het springen voor de paarden en het mennen dressuur. Bij het mennen in de impuls rubriek won Tsjikke de Bruin met Ielsa fan e Breewar in beide proeven de 1e prijs.