Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Artikelen: Mooie Generale repetitie Morraruters voor het FK springen - HSF de Morraruters
Mooie Generale repetitie Morraruters voor het FK springen

Zaterdag 13 februari en zondag 14 februari was er een springwedstrijd voor pony’s en paarden

in Koudum. Volgend weekend zijn de Friese kampioenschappen springen, dus deze wedstrijd gold als een mooie oefening daarvoor. Er werd weer menig succes behaald door onze leden.

Op zaterdag kwamen de pony’s in actie. In het 1e parcours in de klasse B categorie D/E won Mathilde Busman met Liberty de 2e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 73,5 (1wp). In dezelfde categorie won Anneke Heida met Biddy de 5e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 71,5 (1wp). In het 2e parcours won Anneke Heida de 4e prijs met een foutloos parcours en een stijl van 73,5 (1wp). Bij het L springen categorie D/E namen Annelies Yntema en Annemarie Bouma het tegen elkaar op. Bij beide parcoursen scoorde Annemarie Bouma met Soraya een foutloos parcours met 2 x 2 winstpunten. Annelies Yntema met Ronald sprong ook 2 mooie rondes, met in het 1e parcours 2 winstpunten en in het 2e parcours helaas 4 ft, wat resulteerde in 1 winstpunt. Marije Klaske de Vries met haar pony Danny sprong  het 2e parcours helemaal foutloos (2 wp) in de categorie A/B/C  L-springen.

Zondag waren de paarden aan de beurt. In het B springen 1e parcours sprong Danielle Wester met Grace een foutloos parcours met een stijl van 67,5 (1wp). Iris de Boer met Aloubet K kwam ook foutloos rond met een stijl van 62 (1wp). In het B springen 2e parcours sprong AnneJetske Kuipers met Festra P een foutloze ronde met een stijl van 64 (1wp). Dian Snoek won de 2e prijs met haar paard Havanne in het M springen 1e parcours met een foutloze rit en 4 fout in de barrage ( 2wp).

Manon Snoek was oppermachtig met haar 2 paarden in het ZZ springen. In het 1e parcours won ze de 1e prijs met Londonnich met een foutloos parcours (2wp). In het 2e parcours won ze met Londonnich ook de 1e prijs met 0 fout en een tijd van 57.18 (2wp). Met haar andere paard Aristo won ze de 2e prijs met 0 fout en een tijd van 63.13 (2wp).