Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Nieuws: Jumping Koudum en de Friese Kampioenschappen - HSF de Morraruters
Jumping Koudum en de Friese Kampioenschappen
  • piertje
  • 12 Feb 2023

Afgelopen weekend was het weer genieten voor de paardensport liefhebber in onze regio. In Koudum stond een springwedstrijd voor paarden en pony’s op het programma en in Harich werden de Friese kampioenschappen indoor dressuur verreden.

Onder de leden van de Morraruters werden er in Koudum flink wat foutloze rondes gesprongen. Daniëlle Wester sprong met haar paard Merle in de categorie 1 meter beide parcoursen foutloos, daarbij won ze in het 1e parcours de 1e prijs met een stijl van 77,5 en in het 2e parcours de 2e prijs met een stijl van 75. (totaal 4 winstpunten) Marije Wiersma sprong met Evora in de categorie 1.10 meter twee maal in de prijzen, met een 2e prijs in het 1e parcours en een 3e prijs in het 2e parcours. Anneke Heida verscheen met 2 paarden in de springpiste. Met Vita Nuova  had ze twee foutloze rondes in de categorie 0,8 en 0,9 meter en een stijl van 70. In het 2e parcours leverde haar dat de 2e prijs op. (totaal 2 winstpunten) Met Full Speed sprong ze in het categorie 1.10 meter het 1e parcours en de barrage foutloos. (2 winstpunten) Bij de pony’s sprong Anna Boersma met Babe 2 foutloze parcoursen in de categorie 0,60 meter en won ze een 1e en een  2e prijs met een stijl van 72,5. Ilse de Vries pakte met haar pony Heart in beide parcoursen de 1e prijs.  Met  1 weigering in het 1e parcours en een stijl van 72 en een fouloze ronde in het 2e parcours met een stijl van 75.

FK

Een mooie ervaring rijker, maar helaas geen finale plek voor Anna van Middelaar met Bram op de Friese kampioenschappen. Met een gemiddelde score van 60,75% werd ze 11e van Friesland in de B dressuur. Ook Daniëlle Wester greep net naast de finale met Merle. Met 67,42 % in de B dressuur eindigde ze op de 6e plaats.