Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Nieuws - HSF de Morraruters
Indoor dressuurwedstrijd Morraruters Koudum
 • piertje
 • 03 Dec 2023

Zaterdag 2 en zondag 3 december stond de Morra manege volgepland met paarden dressuur. De rijbaan lag er perfect bij na het onderhoud van de voorgaande week. Een compliment voor de vrijwilligers van de terreincommissie. Ook door de eigen leden werden er mooie resultaten geboekt. Marije Klaske de Vries en Baukje Bouma debuteerden beide op deze officiële wedstrijd. Marije Klaske de Vries behaalde met Nanita haar 1e winstpunt met 180 punten in de B dressuur. Baukje Bouma won met Jutta fan de Sandobbe in de BB dressuur de 1e prijs in de 1e proef met 198 punten en de 2e prijs in de 2e proef met 194,5 punten.

Topdebuut voor Morraruter Elsemiek Dijkstra met Jildou fan Sweagerfean
 • piertje
 • 12 Nov 2023

Zondag 12 november debuteerde Elsemiek Dijkstra – de Bruin met haar Friese merrie Jildou fan Sweagerfean in de Z1 dressuur in Harich. De vele trainingsuren die daar aan vooraf gingen zorgden voor resultaat. Met 218 punten pakten ze de eerste winstpunt. Berber de Wit reisde met Jarno Z ook af naar Harich. Zij mocht twee winstpunten bijschrijven in de Z1 dressuur met 210 en 213,5 punten. Op de Morraruters thuisbasis in Koudum  werd op 11 november een dressuurwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Anna Boersma deed met Babe mee in de B dressuur. In beide proeven behaalde ze een winstpunt en in de 2e proef won ze de 2e prijs,  180 en 181,5 punten. Anna van Middelaar haalde met Bram met 186,5 punten ook genoeg binnen voor een dikke winstpunt in de L1 dressuur. Cees de Vries vertegenwoordigde de club in een hele andere discipline. Met zijn dubbelspan Welsh pony’s deed hij mee aan een indoor marathon wedstrijd in Franeker. De 1e ronde was hij foutloos en in de 2e ronde had hij een snellere tijd, maar helaas één balletje eraf gereden waardoor hij 5 straf secondes kreeg. Deze twee resultaten werden bij elkaar opgeteld en dat leverde de 2e prijs op.

Succesvol wedstrijdweekend Morraruters
 • piertje
 • 05 Nov 2023

Anna Boersma Babe indoor.jpg (313 KB) Anna Boersma met Babe

Afgelopen weekend verschenen de Morraruters rondom in de provincie in de wedstrijdbaan. Miranda Venema deed met Adam van de Noeste Hoeve mee aan de Horses2Fly selectie wedstrijd voor Friese paarden in St. Nicolaasga. Met 222 punten in de klasse ZZ licht won ze de 2e prijs. (1 winstpunt) Zaterdag 4 november werd er in Harich een springwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Anna Boersma sprong met Babe in de categorie 70 cm. en 80 cm. In beide parcoursen won ze  ondanks 1 weigering in het 1e parcours de 1e prijs. Sanne de Vries sprong met Guusje in het 1e parcours 40 cm. met een weigering en een tijdfout. In het 2e parcours 50 cm. herhaalde ze dit, maar desondanks won ze toch in beide parcoursen de 2e prijs. Ilse de Vries sprong met Jillz een foutloze ronde in het 2e parcours en won daarmee de 4e prijs. Ook werd er dit weekend een dressuurwedstrijd in Bolsward verreden. Elske de Jong behaalde met Origo twee dikke winstpunten in de B dressuur met 193,5 en 191 punten. Froukje de Groot was met Sjoukje van de Marne  in vorm, in B dressuur,  1e proef 187 punten, 2e proef 190 punten. (2 winstpunten) Aukje Dijkstra reed met Hendrik fan ’t Sein ook in beide proeven winst met 191 en 194,5 punten in de L1 dressuur. (2 winstpunten)

Indoor springwedstrijd Morraruters Koudum
 • piertje
 • 08 Oct 2023

Afgelopen weekend begon het  indoor seizoen van de Morraruters met een springwedstrijd  in Koudum. In de grote hal stond een  uitdagend parcours opgesteld en met een goed team vrijwilligers werd het een mooie strijd tussen de deelnemers. Op zaterdag waren de pony’s aan zet,  Anna Boersma sprong met haar pony Babe een foutloos parcours in de categorie 70 cm. Met een stijl van 75 leverde dat haar de 2e prijs op. In het 2e parcours debuteerde ze in de categorie 80 cm. Met een stijl van 73 en één balkje was dit een keurig resultaat. Bij de paarden op zondag kwamen vader en dochter de Vries in actie. Marije Klaske de Vries sprong met Nanita een foutloos parcours in de categorie 80/90 cm. en met een stijl van 70,5 mocht ze de 1e prijs in ontvangst nemen. (1 winstpunt) Dat het succes in de familie zit bewees vader Cees de Vries. Cees sprong met Halina een foutloos parcours in de categorie 70 cm. en met een stijl van 65,5 nam ook hij het oranje lint in ontvangst.

Op zaterdag 8 oktober werd er in Sint Nicolaasga een indoor dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd. Aukje Dijkstra debuteerde met Hendrik fan ’t Sein in de L1 dressuur. Dat ze het niveau beheerst bewees ze met een 2e prijs in de 1e proef met 190,5 punten en in de 2e proef behaalde ze 185,5 punten. (totaal 2 winstpunten) Ook Grytsje Homma was in vorm het Mi Gusta ACB, in de L1 dressuur mocht ze twee winstpunten bijschrijven met 184 en 188 punten.

Ponyleden Morraruters scoren op laatste outdoor wedstrijd
 • piertje
 • 01 Oct 2023

Fimke Zeinstra. Jane.jpg (83 KB) Fimke Zeinstra met Jane

Afgelopen weekend werd de laatste buiten wedstrijd verreden in Harich. Onder prachtige weersomstandigheden sloten de ponyleden van Morraruters het seizoen af met veel prijzen en winstpunten. Fimke Zeinstra debuteerde met Jane in de B dressuur en behaalde in de 1e proef 181,5 punten en in de 2e proef won ze de 2e prijs met 184,5 punten. (totaal 2 winstpunten) Anna van Middelaar pakte met Bram in de L1 dressuur de 3e prijs in de 2e proef met 188,5 punten. (1 winstpunt) Maaike de Jong was niet te kloppen met haar pony Iemkje in de B dressuur, ze werd 1e in de 1e proef met 190 punten en in de 2e proef kreeg ze 186 punten. (totaal 2 winstpunten) Sanne de Vries vertegenwoordigde met Guusje de club in het springen. Ze sprong in de categorie 40 cm. beide parcoursen foutloos. Met een stijl van 67 en 70, waarbij het 2e parcours haar de 3e prijs opleverde.

Miranda Venema reservekampioen NK met Adam van de Noeste Hoeve
 • piertje
 • 24 Sep 2023

Miranda Venema Adam NK.jpg (347 KB) 

Zaterdag 23 september mocht Morraruter Miranda Venema meedoen aan de Nederlandse Dressuur Kampioenschappen Friesch paard in Ermelo. Met haar toppaard Adam van de Noeste Hoeve moest ze ’s ochtends als eerste starten in de klasse Z2. Ze reden een hele fijne proef en werden 2e. Dat betekende ’s middags finale rijden in de kür op muziek. Ook dat ging fantastisch en met een percentage van 68,33 zijn ze reserve kampioen van Nederland geworden.