Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Nieuws - HSF de Morraruters
Goede resultaten Morra’s
 • piertje
 • 03 Mar 2024

Afgelopen weekend waren de Morraruters weer rondom in de regio positief in beeld op verschillende wedstrijden. Mirjam Kadijk deed met 2 paarden mee aan een dressuurwedstrijd in Foudgum. Met Imke fan it Swarte Goud won in ze in de B dressuur in beide proeven de 1e prijs met 199,5 en 203,5 punten. (totaal 4 winstpunten) Met Berber fan it Swarte Goud verdiende ze in de L2 dressuur één winstpunt met 185 punten. Annemarie Bouma behaalde met Martzen fan e Butenskar een monsterscore in de B dressuur in Cornwerd. In beide proeven won ze met 210 punten de 1e prijs. (totaal 6 winstpunten)

Sanna Dijkstra sprong met haar pony Winston in Sonnega een foutloze ronde in de categorie 0.90 meter en won de 1e prijs. Marije de Vries deed met haar paard Nanita ook mee in Sonnega. Met een foutloze ronde en een stijl van 68 in de categorie 1.00 meter pakte ze haar eerste winstpunt. Grytsje Homma mocht met haar paard Mi Gusta ACB ook een winspunt bijschrijven met 180 punten in de L1 dressuur in Bolsward.

Op de thuisbasis in Koudum kwamen zaterdag 2 maart de Bixie meiden in actie. Leona Bosma won met haar pony Violeta de 1e prijs in de dressuur met 92 punten en in het springen won ze de 2e prijs. Met beide prestaties heeft ze een bixie stempel verdiend. Ylse Dijkstra mocht met Breewar’s Silke de 2e prijs in ontvangst nemen in de bixie dressuur, daarbij verdiende ze ook nog haar Bixie en Friends diploma.

Morraruter Ilse de Vries en Mr. Jenkins Fries Kampioen springen
 • piertje
 • 18 Feb 2024

Ilse de Vries mr. Jenkins FK.jpg (118 KB)

Zondag 18 februari was een dag met een gouden randje voor Ilse de Vries en haar pony Mr. Jenkins. Op het Fries kampioenschap springen in Harich kwam ze uit in de categorie 0.80 meter klasse C pony’s. Nadat ze de 1e ronde foutloos rond kwam mocht ze barrage rijden. Ook daar was ze foutloos en met een super scherpe tijd en een verschil van één seconde met de nummer twee pakte ze de Friese kampioenstitel! En daarmee heeft ze ook het ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo in the pocket.

Samantha Konst en Fuego reserve kampioen FK
 • piertje
 • 11 Feb 2024

Samantha Konst Fuego FK.jpg (140 KB)

Afgelopen weekend vonden de Friese indoor kampioenschappen dressuur plaats in Harich. Morraruter Samantha Konst ging op vrijdag van start met Fuego in de klasse ZZ licht en behaalde een gemiddeld percentage van 67,5%. Met deze score mocht ze door naar de finale, de kür op muziek. De kür zette ze uitmuntend neer en daarmee is ze reserve kampioen van Friesland geworden! Het ticket voor het NK is binnen, dit vindt over 3 weken plaats.

Pony power bij de Morraruters
 • piertje
 • 04 Feb 2024

Sanne de Vries met Heart en Maaike de Jong met Iemkje.jpeg (307 KB)

De ponyleden van de Morraruters konden dit weekend hun talenten laten zien op wedstrijden in de buurt. In de eigen manege in Koudum werd er een indoor dressuurwedstrijd verreden en in Harich konden de springers van start. Anna van Middelaar won met Bram in de L1 dressuur in de 1e proef de 2e prijs met 186,5 punten. (1 winstpunt) Maaike de Jong behaalde met Iemkje in de B dressuur 184 punten in de 1e proef en in de 2e proef won ze de 2e prijs met 183,5 punten. (totaal 2 winstpunten) Sanne de Vries pakte met Heart in beide proeven in de B dressuur een prijs. In de 1e proef de 2e prijs met 187 punten en in de 2e proef de 3e prijs met 183 punten. (totaal 2 winstpunten) Sanna Dijkstra mocht met Winston een winstpunt in de L1 dressuur bijschrijven met 183 punten.

Ylse de Jong sprong met Quatro in de categorie 0,70 meter een foutloze ronde in het 1e parcours en met een stijl van 70.5 leverde haar dat de 4e prijs op. In het 2e parcours was ze helemaal in topvorm en behaalde ze het hoogste podium met wederom een foutloze ronde en een stijl van 75. Ilse de Vries betrad met Mr. Jenkins het categorie 0,80 meter parcours en had in de 1e ronde twee balkjes met een stijl van 67,5 en het 2e parcours foutloos met een stijl van 70.

Op de foto: Sanne de Vries met Heart en Maaike de Jong met Iemkje

Succesvol wedstrijd weekend Morraruters
 • piertje
 • 28 Jan 2024

Afgelopen weekend deden de Morraruters aan zowel spring als dressuur wedstrijden mee in de regio. In Bolsward vertegenwoordigde Ilse de Vries de club met twee pony’s. Met Mr. Jenkins sprong ze in de categorie 70 cm. een foutloos parcours en won daarmee de 3e prijs. In het 2e parcours was ze wederom foutloos en mocht ze de 2e prijs in ontvangst nemen. In beide parcoursen had ze en stijl van 70. Daarna verscheen ze met Jillz in de piste. In het 1e parcours categorie 80 cm. was ze foutloos met een stijl van 67,5 en in het 2e parcours had ze helaas één balkje, 4 strafpunten en een stijl van 67,5. Goed gereden, maar helaas net buiten de prijzen. Daniëlle Wester sprong met haar paard Merle in het 1e parcours 90 cm. foutloos met een stijl van 74,5 en won daarmee de 1e prijs. In het 2e parcours sprong ze 10 cm. hoger en reed ze ook een foutloze ronde met een stijl van 74,5, dit leverde haar de 5e prijs op. Op zaterdag 27 januari werd er een dressuur selectiewedstrijd voor Friese paarden verreden in de eigen Morra manege. Annemarie Bouma behaalde daar met Matzen fan e Butenskar twee dikke winstpunten in de B dressuur met 199,5 punten. Mirjam Kadijk deed met Imke fan it Swarte Goud ook mee in de klasse B dressuur en pakte één winstpunt met 186,5 punten.

Morraruter Aukje Dijkstra rijdt twee sterke proeven met Hendrik fan ’t Sein
 • piertje
 • 21 Jan 2024

Aukje Dijkstra Hendrik fan t Sein.jpg (793 KB) Aukje Dijkstra met Hendrik fan 't Sein

Zaterdag 20 en zondag 21 januari werd er bij de Morraruters een dressuurwedstrijd voor paarden georganiseerd. Zaterdag werden de klassen L en Z verreden en zondag de klassen B en M. Aukje Dijkstra reed met Hendrik fan ’t Sein twee sterke proeven in de L1 dressuur, waarbij ze in de 1e proef de 1e prijs won met 194 punten en in de 2e proef de 2e prijs met 191,5 punten. (2 winstpunten) Carolyn Fekkes – Dijkstra won met Susan RS fan Top en Twel in beide proeven in de Z1 dressuur de 3e prijs met 222,5 en 215,5 punten, maar het allermooiste was nog dat Susan nu het sportpredicaat behaald heeft. (2 winstpunten) Berber de Wit en Jarno Z waren ook in topvorm. In de Z1 dressuur pakten ze 219,5 en 222,5 punten en in de 2e proef won ze de 1e prijs. (2 winstpunten)  Dian Snoek debuteerde met Lord Aster in de M2 dressuur en mocht direct twee winstpunten bijschrijven met 189,5 en 183,5 punten. In de 1e proef won ze ook nog de 3e prijs. Klaske Jonkman won met Legendary KJ in de Z1 dressuur de 2e prijs in de 1e proef met 222,5 punten. (1 winstpunt). Marije de Vries reed met Nanita twee mooie constante proeven in de B dressuur en behaalde in beide proeven 181 punten. (2 winstpunten) Elske de Jong mocht met Origo een winstpunt noteren in de B dressuur met 183 punten. Annemarie Bouma viel met Martzen van e Butenskar dik in de prijzen in de B dressuur. Ze won met 199,5 punten de 1e prijs in de 1e proef en met 204,5 punten de 2e prijs in de 2e proef. (4 winstpunten) Japke Haytema pakte een winstpunt in de M1 dressuur met Wytske met 182 punten. Baukje Bouma reed twee mooie proeven in de BB dressuur met Jutta en kreeg daarvoor 186 en 191,5 punten.