Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Nieuws - HSF de Morraruters
Buitenseizoen van start voor de Morra’s
 • piertje
 • 07 Apr 2024

Sanne de Vries met Heart.jpg (268 KB) Sanne de Vries met Heart

Het buitenseizoen van de paardensport ging dit weekend weer van start in Harich. De Morraruters waren er helemaal klaar voor, het mooie weer en de frisse buitenlucht zorgde voor veel winstpunten en prijzen. Bij de pony’s verschenen de zusjes de Vries in de springring. Sanne de Vries (foto) pakte met Heart in beide parcoursen categorie 0.60 meter de 1e prijs met twee foutloze rondes en een stijl van 75 en 72,5. Ilse de Vries moest even in vorm komen met Jillz in het 1e parcours 0.80 meter, daar kreeg ze 8 strafpunten en een stijl van 67,5, maar in het 2e parcours nam ze revanche met een foutloze ronde en een stijl van 70.

Bij de paarden dressuur was Klaske Jonkman onverslaanbaar met Legendary KJ in de Z1 dressuur. In beide proeven stapte ze op het hoogste podium met 225,5 en 222 punten. (totaal 2 winstpunten) Rineke Venema beleefde een roerig wedstrijddebuut met Ozzy. Na een val tijdens het inrijden herpakte ze zich sterk in de dressuurbaan, in de B dressuur won ze in de 1e proef de 2e prijs met 197 punten en in de 2e proef de 4e prijs met 195 punten. (totaal 4 winstpunten) Grytsje Homma won met Mi Gusta ACB in de L1 dressuur de 2e prijs in de 1e proef met 185 punten. (1 winspunt)

Daniëlle Wester sprong met Merle in beide parcoursen in de prijzen. In het 1e parcours 1.00 meter bleef ze foutloos met een stijl van 80 en won ze de 1e prijs. In het 2e parcours 1.10 meter werd ze 4e. Marije Wiersma won met Evora de 1e prijs in de categorie 1.10 meter met een foutloos parcours en een foutloze barrage. Anneke Heida pakte met Full Speed 4 winstpunten in de 1.10 meter met een foutloze ronde en 4 strafpunten in de barrage.

Club kampioenen Morraruters geëerd
 • piertje
 • 07 Apr 2024

Clubkampioenen 2023.jpg (2.74 MB)

Vrijdagavond, tijdens de voorjaars ledenvergadering werden traditiegetrouw de kampioenen van het afgelopen jaar gehuldigd. Miranda Niemarkt clubkampioen dressuur paarden met Adam van de Noeste Hoeve en Samantha Konst Fries reserve kampioen ZZlicht dressuur met Fuego ontbreken op de foto. Van links naar rechts: Anneke Heida clubkampoen springen paarden met Full Speed, op de schouders van Anneke: Ilse de Vries Fries kampioen springen pony’s categorie C 80 cm. met Mr. Jenkins, Maaike de Jong clubkampioen dressuur pony’s met Iemkje, Sanne de Vries clubkampioen Bixie met Guusje en Anna Boersma clubkampioen springen pony’s met Babe.

 

 

 

Morra’s oefenen voor het buitenseizoen
 • piertje
 • 24 Mar 2024

Zaterdag 23 maart was er voor de leden van de Morraruters de mogelijkheid om een dressuurproef en/of een springparcours in de buitenlucht te rijden. Met het naderende outdoor seizoen een goede manier om te kijken of iedereen er weer klaar voor is. Helaas was het grasland te nat, maar in de buitenbak kon prima gereden worden.

In de klasse B dressuur paarden ging de strijd in de 1e proef tussen Baukje Bouma en Anneke Heida. In de 1e proef won Baukje Bouma met Jutta fan de Sandobbe de 1e prijs met 202 punten en Anneke Heida met Elza T. van Sessing  werd 2e met 200,5 punten. In de 2e proef pakte Baukje Bouma wederom de winst met Jutta, ditmaal met 198 punten. Rineke Venema won de 2e prijs met haar nieuwe paard Ozzy met 190,5 punten. In de M1 dressuur  1e proef was Elly de Jong met Silke fan ’t Stran de sterkste combinatie met 202 punten.

Bij het springen beet Ilse de Vries met haar pony Pino het spits af. In de klasse 0.30 meter won ze de 1e prijs met 4 strafpunten en een stijl van 73. In het 2e parcours deed ze het nog beter, met een foutloze ronde won ze weer het oranje lint. In de klasse 0.60 meter 1e parcours won Jolien Feenstra met Pedr de 1e prijs met 0 fout en een stijl van 77. Anna van Middelaar werd met Bram 2e met 0 fout en een stijl van 69. In het 2e parcours 0.70 meter mocht Fimke Zeinstra met Jane op het hoogste podium gaan staan, ze reed een foutloze ronde met een tijd van 44,18. Ylse de Jong werd met Quatro 2e met een tijd met 44,70. Maaike Brandsma won met Odessa beide parcoursen 0.70 meter bij de paarden. Ze deed dit met twee foutloze rondes en een stijl van 79.

Springamazones Morraruters maken indruk in Franeker
 • piertje
 • 17 Mar 2024

Danielle, Anneke en Dian met paarden. jumping Franeker.jpeg (403 KB)

Zaterdag 16 maart deden drie dames van de Morraruters mee aan jumping Franeker. Anneke Heida sprong met Full Speed in de klasse 1.10 meter een foutloos parcours en herhaalde dat in de barrage. Daarmee won ze de 2e prijs.(totaal 2 winstpunten)  Daniëlle Wester verscheen met Merle in het 1.00 meter parcours. Ze won daar met een foutloze ronde en een stijl van 76 de 4e prijs. In het 2e parcours debuteerde ze in de klasse 1.10 meter. Met een foutloze ronde pakte ze wederom de 4e prijs. (totaal 4 winstpunten) Dian Snoek reisde met twee paarden af naar Franeker. Met haar jonge paard Oliënta was ze in de klasse 0.80 / 0.90 meter foutloos in het 1 parcours en in het 2e parcours 0.90 meter had ze 4 strafpunten. Met haar andere troef, Hippie, sprong ze in de klasse 1.10 meter helaas één balkje eraf in het 1e parcours en in het 2e parcours gingen er twee balkjes af, maar toch één winstpunt in de pocket.

Op de foto van links naar rechts: Daniëlle Wester met Merle, Anneke Heida met Full Speed en Dian Snoek met Hippie.        

Goede resultaten Morra’s
 • piertje
 • 03 Mar 2024

Afgelopen weekend waren de Morraruters weer rondom in de regio positief in beeld op verschillende wedstrijden. Mirjam Kadijk deed met 2 paarden mee aan een dressuurwedstrijd in Foudgum. Met Imke fan it Swarte Goud won in ze in de B dressuur in beide proeven de 1e prijs met 199,5 en 203,5 punten. (totaal 4 winstpunten) Met Berber fan it Swarte Goud verdiende ze in de L2 dressuur één winstpunt met 185 punten. Annemarie Bouma behaalde met Martzen fan e Butenskar een monsterscore in de B dressuur in Cornwerd. In beide proeven won ze met 210 punten de 1e prijs. (totaal 6 winstpunten)

Sanna Dijkstra sprong met haar pony Winston in Sonnega een foutloze ronde in de categorie 0.90 meter en won de 1e prijs. Marije de Vries deed met haar paard Nanita ook mee in Sonnega. Met een foutloze ronde en een stijl van 68 in de categorie 1.00 meter pakte ze haar eerste winstpunt. Grytsje Homma mocht met haar paard Mi Gusta ACB ook een winspunt bijschrijven met 180 punten in de L1 dressuur in Bolsward.

Op de thuisbasis in Koudum kwamen zaterdag 2 maart de Bixie meiden in actie. Leona Bosma won met haar pony Violeta de 1e prijs in de dressuur met 92 punten en in het springen won ze de 2e prijs. Met beide prestaties heeft ze een bixie stempel verdiend. Ylse Dijkstra mocht met Breewar’s Silke de 2e prijs in ontvangst nemen in de bixie dressuur, daarbij verdiende ze ook nog haar Bixie en Friends diploma.

Morraruter Ilse de Vries en Mr. Jenkins Fries Kampioen springen
 • piertje
 • 18 Feb 2024

Ilse de Vries mr. Jenkins FK.jpg (118 KB)

Zondag 18 februari was een dag met een gouden randje voor Ilse de Vries en haar pony Mr. Jenkins. Op het Fries kampioenschap springen in Harich kwam ze uit in de categorie 0.80 meter klasse C pony’s. Nadat ze de 1e ronde foutloos rond kwam mocht ze barrage rijden. Ook daar was ze foutloos en met een super scherpe tijd en een verschil van één seconde met de nummer twee pakte ze de Friese kampioenstitel! En daarmee heeft ze ook het ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen in Ermelo in the pocket.