Wachtwoord kwijt |
Gebruikersnaam    Wachtwoord      Onthouden    
Home - HSF de Morraruters
Oliebollen festijn in de Morra manege
  • piertje
  • 01 Jan 2024

Baukje Bouma Jutta.jpg (60 KB)Baukje Bouma met Jutta fan de sandobbe

Afgelopen week werden er geen lessen gegeven bij de Morraruters, maar stond het programma bomvol andere leuke activiteiten. Woensdagavond 27 december werd er door de activiteitencommissie ringrijden onder het zadel en voor de kar georganiseerd. Deze avond was een groot succes. Vrijdagavond was er de traditionele oliebollen springwedstrijd. De eerste prijzen werden gewonnen door: Maaike de Jong met Iemkje klasse 0.50 meter, Sanne de Vries met Heart klasse 0.60 meter, Anna Boersma met Babe klasse 0.80 meter, Antsje Bijsterbosch met Diva 0.70 meter, Marjolein Rosier met Zorba klasse 0.90 meter. In het 2e parcours waren de winnaars: Esther Vrolijk met Bartje klasse 0.40 meter, Sanne de Vries met Heart klasse 0.60 meter, Sanna Dijkstra met Winston klasse 1.00 meter, Cees de Vries met Halina klasse 0.80 meter, Marije Wiersma met Evora klasse 1.20 meter. Daarna volgde het spectaculaire teamspringen, daarbij strijdt een team bestaande uit een pony en een paarden combinatie om de snelste tijd met de minste strafpunten. De prijs was een zak paardenvoer aangeboden door Feenstra Ferwoude. De eerste prijs ging naar het team van Sanna Dijkstra en Marije Wiersma met een tijd van 45,05 seconden, tweede werden Ilse de Vries en Marije de Vries met 52,97 seconden. Ook was er een prijs voor het schoonste geheel. Deze werd gewonnen door team ‘oanfallende stikelbaarch’ bestaande uit de zusjes Maaike en Elske de Jong.

Zaterdag stond de dressuurring klaar voor weer een gevulde wedstrijddag. De oliebollen stonden ook nu weer op de bar. Kortom niks stond een succesvolle dag in de weg. Aan het einde van de dag mochten deze combinaties op het hoogste podium komen staan:

Oranje lint voor Morraruter Anna van Middelaar met pony Bram
  • piertje
  • 10 Dec 2023

Bram.jpg (1.10 MB) Bram

Zondag 10 december deed  Anna van Middelaar met haar pony Bram (foto) mee aan een indoor dressuurwedstrijd in Cornwerd. In de L1 dressuur reden ze een keurige proef, deze werd beloond met 184,5 punten en de 1e prijs. (1 winspunt ) De ponyleden van de Morraruters stonden dit weekend bovenin de uitslagenlijsten, dat bewees ook Anna Boersma. Zij sprong met haar pony Babe op Jumping Franeker in beide parcoursen naar het hoogste podium in de categorie 80 cm. (totaal 3 winstpunten)

Indoor dressuurwedstrijd Morraruters Koudum
  • piertje
  • 03 Dec 2023

Zaterdag 2 en zondag 3 december stond de Morra manege volgepland met paarden dressuur. De rijbaan lag er perfect bij na het onderhoud van de voorgaande week. Een compliment voor de vrijwilligers van de terreincommissie. Ook door de eigen leden werden er mooie resultaten geboekt. Marije Klaske de Vries en Baukje Bouma debuteerden beide op deze officiële wedstrijd. Marije Klaske de Vries behaalde met Nanita haar 1e winstpunt met 180 punten in de B dressuur. Baukje Bouma won met Jutta fan de Sandobbe in de BB dressuur de 1e prijs in de 1e proef met 198 punten en de 2e prijs in de 2e proef met 194,5 punten.

Topdebuut voor Morraruter Elsemiek Dijkstra met Jildou fan Sweagerfean
  • piertje
  • 12 Nov 2023

Zondag 12 november debuteerde Elsemiek Dijkstra – de Bruin met haar Friese merrie Jildou fan Sweagerfean in de Z1 dressuur in Harich. De vele trainingsuren die daar aan vooraf gingen zorgden voor resultaat. Met 218 punten pakten ze de eerste winstpunt. Berber de Wit reisde met Jarno Z ook af naar Harich. Zij mocht twee winstpunten bijschrijven in de Z1 dressuur met 210 en 213,5 punten. Op de Morraruters thuisbasis in Koudum  werd op 11 november een dressuurwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Anna Boersma deed met Babe mee in de B dressuur. In beide proeven behaalde ze een winstpunt en in de 2e proef won ze de 2e prijs,  180 en 181,5 punten. Anna van Middelaar haalde met Bram met 186,5 punten ook genoeg binnen voor een dikke winstpunt in de L1 dressuur. Cees de Vries vertegenwoordigde de club in een hele andere discipline. Met zijn dubbelspan Welsh pony’s deed hij mee aan een indoor marathon wedstrijd in Franeker. De 1e ronde was hij foutloos en in de 2e ronde had hij een snellere tijd, maar helaas één balletje eraf gereden waardoor hij 5 straf secondes kreeg. Deze twee resultaten werden bij elkaar opgeteld en dat leverde de 2e prijs op.

Succesvol wedstrijdweekend Morraruters
  • piertje
  • 05 Nov 2023

Anna Boersma Babe indoor.jpg (313 KB) Anna Boersma met Babe

Afgelopen weekend verschenen de Morraruters rondom in de provincie in de wedstrijdbaan. Miranda Venema deed met Adam van de Noeste Hoeve mee aan de Horses2Fly selectie wedstrijd voor Friese paarden in St. Nicolaasga. Met 222 punten in de klasse ZZ licht won ze de 2e prijs. (1 winstpunt) Zaterdag 4 november werd er in Harich een springwedstrijd voor pony’s georganiseerd. Anna Boersma sprong met Babe in de categorie 70 cm. en 80 cm. In beide parcoursen won ze  ondanks 1 weigering in het 1e parcours de 1e prijs. Sanne de Vries sprong met Guusje in het 1e parcours 40 cm. met een weigering en een tijdfout. In het 2e parcours 50 cm. herhaalde ze dit, maar desondanks won ze toch in beide parcoursen de 2e prijs. Ilse de Vries sprong met Jillz een foutloze ronde in het 2e parcours en won daarmee de 4e prijs. Ook werd er dit weekend een dressuurwedstrijd in Bolsward verreden. Elske de Jong behaalde met Origo twee dikke winstpunten in de B dressuur met 193,5 en 191 punten. Froukje de Groot was met Sjoukje van de Marne  in vorm, in B dressuur,  1e proef 187 punten, 2e proef 190 punten. (2 winstpunten) Aukje Dijkstra reed met Hendrik fan ’t Sein ook in beide proeven winst met 191 en 194,5 punten in de L1 dressuur. (2 winstpunten)