Artikelen: Media Nieuws 2017 - HSF de Morraruters
Artikelen Hierarchie
Artikelen: Media Nieuws 2017
Morraruters succesvol in Harich

Afgelopen weekend werd er in Harich een dressuur selectie wedstrijd verreden. Kenna Bakker verscheen met twee paarden aan de start in de L2 dressuur. Met Inverness KB reed ze een fijne proef met een resultaat van 194 pt.(1 wp.)  Met I am Special won ze de 1e prijs met 210,5 pt. (3 wp.)Met beide paarden is ze geselecteerd voor de Fries Kampioenschappen. Gonnica de Bruin won met Ielsa fan e Breewar in de klasse L2 de 7e prijs met 188 pt.( 1 wp.) Danielle Wester scoorde met Grace in de L2 dressuur één winstpunt met 184 pt. Dian Snoek deed vrijdag en zaterdag mee aan jumping Franeker. Met Elenora LAN sprong ze één balkje in de klasse L.(1 wp.)Met Havanne sprong ze een foutloos parcours in de klasse M en daarmee won ze de 1e prijs.(2 wp.)

Podiumplaatsen voor Morraruters

De thuisbasis van de Morraruters stond afgelopen weekend geheel in het teken van de springsport. Er was een mooi parcours gebouwd, op zaterdag voor de paarden en op zondag voor de pony’s. Daniëlle Wester sprong met haar paard Grace het 1e parcours foutloos in de klasse M. In de barrage had ze wederom geen fouten en zette de snelste tijd neer. Dit leverde haar de 1e prijs op.(2wp.) Dian Snoek verscheen met drie paarden aan de start. Met Elenora LAN behaalde ze in het L springen 1 winstpunt. Met Aristo had ze een foutloze ronde in de klasse M. (2wp.)Met Havanne was ze in de klasse M het 1e en het 2e parcours foutloos. In het 2e parcours won ze de 1e prijs.(totaal 4 wp.) Op zondag kwam Marije Wiersma met haar twee pony’s in actie. Met Sterretje was ze beide parcoursen klasse B foutloos. Met Sambuca won ze in het L springen in het 1e parcours de 1e prijs en in het 2e parcours de 3e prijs. Zondag 17 december selecteerde Michelle Konst zich met haar paard Ilona in Vinkega voor de Friese Kampioenschappen. Ze scoorde in de L1 dressuur in de 1e proef de 2e prijs met 213 pt. en in de 2e proef won ze de 4e prijs met 196,5 pt. (totaal 5 wp.)

Onderlinge oliebollen wedstrijd Morraruters

Traditioneel werd het paardensportjaar afgesloten met de onderlinge oliebollen wedstrijd. Op donderdagavond 28 december stond er een mooi parcours voor de springers klaar. Uitslagen 1e parcours pony’s: BB springen: 1e prijs Elise de Kroon met Alvéré, 0 ft. stijl 72. B/L springen: 1e prijs Marije Wiersma met Sterretje, 0 ft. stijl 72. 2e prijs Melaney Visser met Robbie, 4 ft. stijl 71. 2e parcours pony’s: BB springen: 1e prijs Elise de Kroon met Jamaico 0 ft. stijl 73. B springen: 1e prijs Melaney Visser met Robbie 0 ft. stijl 71. L/M springen: 1e prijs Marieke de Jong met Gerrit 0 ft. barrage 54 sec. 1e parcours paarden: BB/B springen: 1e prijs Annemarie Bouma met Gamorkus 0 ft. stijl 68,5. 2e prijs Melanie Heins met Dorette 4 ft. stijl 66,5. 2e parcours paarden: BB/B springen: 1e prijs Annemarie Bouma met Gamorkus 4 ft. stijl 71. 2e prijs Baukje Bouma met Sibo 4 ft. stijl 62. Als afsluiting van de avond was er teamspringen bestaande uit een pony / paard combinatie. Melanie Heins en Marieke de Jonge werden 1e met een tijd van 33 sec. en 0 ft. Berber Gaastra en Marije Wiersma werden 2e met een tijd van 35 sec. en 0 ft.

Op vrijdag 29 december werd er dressuur gereden op alle niveaus. Van Bixie tot Z, zo kwam iedereen aan bod. Een uitgelezen kans om een klasse hoger te proberen of om met een nieuw paard even aan de wedstrijdsfeer te proeven.

Kegeltjes rijden oliebollen wedstrijd

Op vrijdagavond sloten de menleden de oliebollen wedstrijd af met de vaardigheidsproef. Men instructrice Liesbeth v/d Wal  en parcoursbouwer Bernardus Gijzen hadden een mooie proef vol uitdagende wendingen opgesteld in de grote hal. Cees de Vries won met zijn dubbelspan pony’s Danny en Savana de 1e prijs met een tijd van 1.32. Bij het enkelspan paarden won Tsjikke de Bruin met Yfke de 1e prijs met een tijd van 1.37. De 2e prijs ging naar Piertje Dijkstra met Maeyken V. met een tijd van 1.55.